ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Βολές Πάγκαλου κατά Παναθηναϊκού!


Βέλη κατά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, μετά την συνάντηση όλων των εμπλεκομένων πλευρών (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, Δήμος Αθηναίων, ΥΠΕΚΑ) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (2/8), αναφορικά με το θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό. Ο κ. Πάγκαλος επιρρίπτει ευθύνες στους πράσινους (ΠΑΕ, Ερασιτέχνη) για την καθυστέρηση της κατάθεσης της νομοθετικής ρύθμισης. Αμέση ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού, με τους ανθρώπους του να τονίζουν "θέλουμε γήπεδο, όχι επικοινωνιακά παιχνίδια" και να προσθέτουν πως "τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού θα διαφυλαχθούν πάση θυσία"....


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θεόδωρου Πάγκαλου:
"Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010, συνάντηση υπό τον κ. Θ.Πάγκαλο και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τ.Μπιρμπίλη, σχετικά με το ζήτημα της προώθησης του προγράμματος της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα: ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναικός κ. Ν. Κωσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναικού κ. Μ.Κίτσιος και ο κατασκευαστής κ. Μπ.Βωβός.
Μετά την πάροδο δίωρης ουσιαστικής συζήτησης και ενώ κατά γενική ομολογία υπήρξε σύγκλιση των απόψεων των παρευρισκομένων προς την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή που θα προωθούσε το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης, οι εκπροσωποι της Π.Α.Ε. Παναθηναικός επικαλούμενοι τεχνικής φύσεως ζητήματα, τα οποία έπονται χρονικά της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, οδήγησαν τη συνάντηση σε αδιέξοδο.
Κατόπιν τούτων, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύγκλιση των απόψεω των εμπλεκόμενων φορέων και τους καλεί να δείξουν πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθήσει το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης".
"Τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού θα διαφυλαχθούν πάση θυσία"Η θέση των πρασίνων, όπως εκφράστηκε αμέσως μετά τη συνάντηση είναι: "Mε πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Kυβέρνησης κ Θεόδωρου Πάγκαλου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με αφορμή τη βούληση της κυβέρνησης να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο σχέδιο Νόμου που τροποποιεί το Νόμο της Διπλής Ανάπλασης μετά και την απόφαση του ΣτΕ.

Στη σύσκεψη πέραν του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης παρευρέθηκαν η Υπουργός Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. κ Νίκος Κωνσταντόπουλος με τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΠΑΕ για το νέο γήπεδο κ Βαγγέλη Σαμαρά, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ Μιχάλης Κίτσιος και ο επιχειρηματίας κ Μπάμπης Βωβός.

Ο Παναθηναϊκός ( Ερασιτέχνης και ΠΑΕ) προσήλθε στη  συζήτηση σταθερός στις θέσεις, τις οποίες είχε άλλωστε εδώ και καιρό γνωστοποιήσει με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων γεγονός που αναγνωρίστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους. Οι θέσεις του εδράζονται πάνω σε δύο βασικές αρχές που ως γνώμονα έχουν την προστασία των συμφερόντων του συλλόγου αλλά και την ολοκλήρωση του γηπέδου χωρίς νέες εμπλοκές και καθυστερήσεις.

Πρώτον στη προσήλωση του στην τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των θεσμών. Δεύτερον στη γραπτή αποτύπωση των συμφωνηθέντων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι πράσινοι επισήμαναν ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που εξήγγειλε η Υπουργός είναι πλήρως αποδεκτές από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ξεκαθάρισαν όμως ότι η ακολουθούμενη διαδικασία που προτείνεται δεν εξασφαλίζει την υλοποίηση του έργου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα ΠΑΕ και Ερασιτέχνης είχαν ετοιμάσει και γνωστοποίησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σχέδιο Νόμου, που περιλαμβάνει τις πολεοδομικές ρυθμίσεις της Υπουργού αλλά παράλληλα καθορίζει και εκείνη τη διαδικασία που θωρακίζει την υλοποίηση του έργου του νέου γηπέδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν εμφανής η πρόθεση τόσο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης όσο και της Υπουργού να φέρουν προς ψήφιση ένα νόμο που να επιλύει τις εκκρεμότητες του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης ώστε να προχωρήσουν τα έργα. Αυτό που δεν ήταν εμφανές ήταν η πρόθεση των υπολοίπων εμπλεκόμενων μερών να παράσχουν γραπτές δεσμεύσεις για τις υποχρεώσεις εξασφαλίσεις και εγγυήσεις που πρέπει να αναλάβουν.

Η μη δέσμευση των μερών οδηγήσε τους εκπροσώπους του  Παναθηναϊκού να  δηλώσουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν συναινεί στην κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή εώς ότου τα εμπλεκόμενα μέρη αναλάβουν τις ευθύνες τους και δεσμευτούν εγγράφως για τα ήδη συμφωνηθέντα. Ως εκ τούτου η συνάντηση έληξε άκαρπη.

Στελέχη των πρασίνων σχολίαζαν μετά την σύναντηση ότι "είναι δύσκολο να βρίσκεσαι απέναντι σε όλους αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να γίνει το γήπεδο όχι να κάνουμε μια συμφωνία που επικοινωνιακά θα φαίνεται ως θετική εξέλιξη αλλά που το μέλλον της θα έιναι αίολο. Τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού θα διαφυλαχθούν πάση θυσία".








http://www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails