ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η ΝASA ΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ MΠΑΛΑ JABULANI...

Συμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, η NASA κατάφερε να εντοπίσει το πρόβλημα της μπάλας του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, της περίφημης Jabulani!

Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, έπειτα από αρκετές δοκιμές πάνω στην νέα μπάλα, ανακοίνωσε ότι......
Συγκεκριμένα μετά από διάφορα πειράματα, η NASA κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μπάλα αλλάζει αρκετά την πορεία της όταν ξεπερνά την ταχύτητα των 44 μιλίων την ώρα (σχεδόν 71 χιλιόμετρα). Επίσης, το πολύ μικρό βάρος των 440 γραμμαρίων κάνει την μπάλα ευάλωτη σε κάποια δύναμη που αλλάζει την κατεύθυνση.
Παράλληλα, σύμφωνα με την υπηρεσία, επίδραση ενδεχομένως ασκείται και σε γήπεδα που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, όπως άλλωστε είναι και τα περισσότερα στη Νότια Αφρική!
Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, ο παλιός άσος της Λίβερπουλ, Κρεγκ Τζόνστον, ο οποίος πλέον ειδικεύεται σε θέματα επιστήμης και αθλητικού εξοπλισμού, έστειλε ένα γράμμα στον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ για την επίδραση της Jabulani: «Αν ένας χορηγός ερχόταν πριν το Μουντιάλ στο γραφείο σας και σας έλεγε "Θα σας προσφέρουμε μία νέα, απόλυτα στρογγυλή μπάλα, την οποία οι παίκτες δεν θα θέλουν, θα υπάρχουν πολλά περισσότερα λάθη από κάθε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα επιτυγχάνονται λιγότερα γκολ, λιγότερα τέρματα από φάουλ, λιγότερες ολοκληρωμένες πάσες, λιγότερα κοντρόλ από τους παίκτες και σχεδόν το 70% των σεντρών και των σουτ θα χάνονται και θα πηγαίνουν πολύ πάνω από το δοκάρι", τι θα του λέγατε;», τον ρωτούσε και πρόσθετε:
«Διακινδυνεύω την φήμη και την πελατεία μου σε κάποιους ποδοσφαιρικούς κύκλους, γράφοντας αυτή την επιστολή. Η υποστήριξη της μπάλας Jabulani από την FIFA θα μπορούσε να καταστρέψει το ποδόσφαιρο».
Το άρθρο της Telegraph.co.uk, καταλήγει με παραπομπή στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα τα προβλήματα της Jabulani.

 υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα, δικαιώνοντας τους τερματοφύλακες που διαμαρτύρονται από την πρώτη στιγμή για το θέμα αυτό!

πηγή pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails