ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει εργοστάσιο γεωθερμίας στο Δήμο Νισύρου»

Η Δευτέρα του Πάσχα βρήκε το νησί της Νισύρου σε μεγάλη αναταραχή, όχι μόνο από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά των εορτών, αλλά και από τον έντονο αντίκτυπο της αιφνίδιας και προκλητικής απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία ανατίθεται στην ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει εργοστάσιο Γεωθερμίας στη Νίσυρο, έως το τέλος του 2014! Κανείς όμως δεν ρώτησε τους κατοίκους της Νισύρου.

Η αντίδραση της δημοτικής αρχής υπήρξε άμεση και για το λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα του Πάσχα, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων-συλλόγων, των απόδημων Νισυρίων, καθώς και πλήθος απλών πολιτών. Κατά τη συνεδρίαση-συζήτηση, υπήρξε απόλυτη σύμπνοια απόψεων προς την ίδια κατεύθυνση: «Δε θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα εργοστάσιο γεωθερμίας στο Δήμο Νισύρου».

Ο Δήμαρχος κ. Καρακωνσταντίνος Νικόλαος καταδίκασε την Υπ. Απόφαση, χαρακτηρίζοντας την αντιδημοκρατική, αντίθετη στο πνεύμα του Καλλικράτη, απαράδεκτη, βεβιασμένη, πρόχειρη και άκαιρη και πρότεινε τη νομική διερεύνηση της συνταγματικότητας της, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετος στην....


κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από γεωθερμική ενέργεια. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απέδωσαν ευθύνες στους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, προειδοποιώντας για δυναμικές αντιδράσεις. Οι παρευρισκόμενοι δημότες δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο και πρότειναν την συγκρότηση Επίσημης Επιτροπής Αγώνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει με ένδικα μέσα κατά της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης και του όλου σχεδιασμού για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ρεύματος, ενώ για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε Επιτροπή, στην οποία ανατέθηκε πλέον ο συντονισμός όλων των απαραίτητων ενεργειών, για την ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων.

Κυρία Μπιρμπιλή και κύριε Μανιάτη, γνωρίζετε άραγε που πέφτει η Νίσυρος ή είμαστε άλλη μια κουκίδα στο χάρτη, όπως τα Ίμια; Έχετε δει από κοντά το Ηφαίστειο της, τα Κάστρα της, τα Μοναστήρια της; Γνωρίζετε τις προσπάθειες που χρόνια τώρα καταβάλλονται για την αναβίωση της ξακουστής Λουτρόπολης της Νισύρου, που μόνο αυτή μπορεί να φέρει την αειφόρο ανάπτυξη;

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί εντάξατε τη Νίσυρο στο σύνολο της στο πρόγραμμα Natura, απαγορεύοντας μας να ξαναχτίσουμε πάνω στο νησί μας! Θέλετε να κατασκευάσετε το εργοστάσιο σας, θυσιάζοντας εμάς και την όμορφη Νίσυρο στο βωμό κάποιου είδους (ακατ)ανόητης ανάπτυξης. Πως συνάδουν οι προστατευόμενες περιοχές Natura με τις μονάδες γεωθερμίας, τα φουγάρα και τις τοξικές αναθυμιάσεις; Εμείς οι πολίτες κάθε μέρα ακούμε εσάς τους πολιτικούς να δηλώνετε ότι σέβεστε τη γνώμη του κυρίαρχου λαού. Αυτό λοιπόν ζητάμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ κι εμείς κύριοι χρόνια τώρα, να σεβαστείτε επιτέλους την απόφαση ΟΛΩΝ ανά των κόσμο Νισυρίων!

Από το δημοκρατικό δημοψήφισμα του 1997 έως σήμερα, εμείς αποφασίζουμε και πάλι:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ!


Θα μας βρείτε αντιμέτωπους εφόσον προχωρήσετε στην υλοποίηση των σχεδίων σας!


Δε θα επιτρέψουμε να καταστρέψετε εμάς και τον όμορφο τόπο μας!

H Συντονιστική Επιτροπή


http://act-blogers.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails