ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σοβαρό ατύχημα για Kubica σε αγώνα ράλι


Ο Πολωνός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και έχει τραυματιστεί σοβαρά. Συνεχής ενημέρωση…
Πολύ κακή εξέλιξη είχε η συμμετοχή του Robert Kubica στο Rally Ronde di Andora. Ο Πολωνός είχε έξοδο με το Skoda Fabia που οδηγούσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, που παρότι δεν περιλαμβάνει κίνδυνο για τη ζωή του, θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμα και τη συμμετοχή του στο ξεκίνημα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1.


Ο Kubica έτρεχε για πρώτη φορά με αυτοκίνητο της κατηγορίας Super2000 και στo 4ο χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής διαδρομής ημέρας έχασε τον έλεγχο σε ένα σημείο με ανάποδη κλίση, πέφτοντας, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, σε μία μικρή εκκλησία. Ο 26χρονος είχε τις αισθήσεις του αλλά χρειάστηκε μία ώρα μέχρι να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο, σε αντίθεση με το συνοδηγό του, Jakub Gerber, που έγραψε άμεσα στη σελίδα του στο Facebook: «Είμαι καλά». Προφανώς για να καθησυχάσει τους δικούς του ανθρώπους.




Ο Kubica διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Santa Corona και σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο 
Savona News φέρει πολλαπλά κατάγματα. Ακόμα είναι σαφές πως επικρατεί σύγχυση αλλά, όπως μαθαίνουμε, ο Kubica πρέπει να έχει σπάσει τον καρπό του σε δύο σημεία. Επαναλαμβάνουμε πως η φύση του τραυματισμού του δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν και όσο περνάει η ώρα, οι φήμες είναι και πιο ανησυχητικές, μιλούν για απειλη ακρωτηριασμού αλλά και τραυματισμό στο πόδι και συγκεκριμένα καταγμα του μηριαίου οστού - τραυματισμός συνηθισμένος σε τέτοιου είδους ατυχήματα. Στις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) περιμέναμε το πρώτο ιατρικό δελτίο για την κατάσταση του αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τελικά μέχρι τις 5. Κακό σημάδι αυτό, μαρτυρά ασαφή παρούσα κατάσταση και ενδεχομένως αγωνιώδεις προσπάθειες από τους γιατρούς.



Νέες αναφορές στον πολωνικό Τύπο μιλούν για τραύματα και στο πόδι, περιέχουν και δηλώσεις του πατέρα του Kubica όπου λέει: «
Δεν απειλείται η ζωή του αλλά τα τραύματα του είναι άσχημα». Στις 15.22 (ώρα Ελλάδας) το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SID δημοσίευσε δηλώσεις του Stephane Samson που αποτελεί ειδικό σύμβουλο του άτυχου οδηγού στις οποίες ανέφερε: «Αυτό που ξέρω είναι πως δεν κινδυνεύει η ζωή του. Έχει όμως υποστεί σοβαρά τραύματα τόσο στο αριστερό του χέρι όσο και στο αριστερό του πόδι».

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση μας αναφέρει πως την ώρα που αναμέναμε το ανακοινωθέν, ξεκίνησε λεπτή χειρουργική επέμβαση με επικεφαλής τον Igor Rossello που θεωρείται αυθεντία σε τραυματισμούς σε χέρια.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως πριν από οκτώ χρόνια, ο Kubica είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο ίδιο χέρι, ύστερα από ατύχημα στη Formula 3.

Περιμένουμε επίσης ανακοίνωση τόσο από τους διοργανωτές όσο και από την ομάδα της Renault που αποδείχθηκε ότι ορθώς δεν ήθελε ο οδηγός της να τρέχει σε ράλι, συνήθεια την οποία έχει αναπτύξει την τελευταία τριετία. Εφόσον επαληθευτούν οι αναφορές, είναι ευνόητο πως επηρεάζεται σημαντικά το πρόγραμμα του και τίθεται σε αμφιβολία ακόμα και η ετοιμότητά του ενόψει της πρεμιέρας του Bahrain στις 13 Μαρτίου. Είναι δεδομένο πως θα χάσει τις δοκιμές που θα γίνουν 10-13 Φεβρουαρίου στη Jerez αλλά και εκείνες που θα ακολουθήσουν σε Βαρκελώνη και Μπαχρέιν. Δεν θέλουμε ακόμα να γίνουμε μάντεις κακών και να μιλήσουμε για πρόωρο τέλος στην καριέρα του.



Έχουμε εντοπίσει μηνύματα συμπαράστασης στο twitter και το facebook από τους Heikki Kovalainen, Nico Hulkenberg, Nelson Piquet Jr, Karun Chandhok, Sebastien Buemi, Virgin, Team Lotus και Force India.


Το Rally Ronde di Andora, που διεκόπη λόγω του ατυχήματος του οδηγού της Lotus Renault GP,  λάμβανε χώρα κοντά στην πόλη San Lorenzo, στη περιοχή Testicο, και συμμετείχαν 115 πληρώματα. Αυτό είναι το βίντεο από το shakedown που περιλαμβάνει και πλάνα του Kubica.
Update1: Όπως δημοσιεύει η 
Gazzeta dello Sport, το ατύχημα του Rovert Kubica έγινε ως εξής: Ο Πολωνός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου 4.6 χιλιόμετρα από την εκκίνηση της ΕΔ λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή, αλλά χτύπησε με το αριστερό πλάι στην μπαριέρα, η οποία μπήκε μέσα και έκανε ζημιά στο roll cage. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στον τοίχο της εκκλησίας. Οι διασώστες δεν απεγκλώβισαν αμέσως τον Kubica λόγω της σοβαρότητας του ατυχήματος αλλά ο Πολωνός σε κανένα σημείο δεν έχασε τις αισθήσεις του.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως η Lotus Renault GP καλείται να βρει άμεσα αντικαταστάτη, τουλάχιστον για τη Jerez, με τον Bruno Senna να έχει προβάδισμα έναντι των άλλων τεσσάρων δοκιμαστών της.

Ευχόμαστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον Πολωνό οδηγό και να επιστρέψει σύντομα στις πίστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails