ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ.... ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ !!!!

Δύο μεγαλειώδεις πορείες τεράστιας συμμετοχής έλαβαν χώρα την Τετάρτη (23/2) στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να απαντούν δυναμικά στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και στις επιταγές των τροϊκανών για περισσότερες ακόμη περικοπές και ανατροπές δικαιωμάτων. Αν και η αστυνομία κάνει λόγο για μόλις 30.000 κόσμο και λίγο παραπάνω τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δίνοντας -ως συνήθως- χαμηλά νούμερα για να υποβαθμιστεί όσο γίνεται το γεγονός, ο αριθμός ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος, με ορισμένα ξένα πρακτορεία (π.χ. Reuters) να μιλούν για 100.000 διαδηλωτές και τους εν Ελλάδι συνδικαλιστές ακόμα και για περισσότερους από 200.000. Μάλλον οι τελευταίοι πρέπει να είναι και πιο κοντά στην πραγματικότητα, αφού ήταν ολοφάνερο ότι ο όγκος των διαδηλώσεων ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά και τα ποτάμια οργισμένου κόσμου έμοιαζαν ατελείωτα τόσο για ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όσο και για το ΠΑΜΕ.


Το αξιοσημείωτο της ημέρας ήταν πως....


ο κόσμος ξεχείλιζε όσο ποτέ άλλοτε από οργή και αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, δείχνοντας αποφασισμένος και πιο ώριμος πλέον για δυναμικές αντιδράσεις και σύγκρουση. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έκανε κατάληψη στην πλατεία Συντάγματος, μένοντας εκεί μέχρι αργά το απόγευμα, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν απ' ότι θυμόμαστε.


Προφανώς, όσο η οργή φουντώνει, αναζητούνται πιο δυναμικές και δραστικές λύσεις, που ξεπερνούν τον απλό... εθιμοτυπικό περίπατο στους δρόμους της Αθήνας. Απόλυτα λογικό φυσικά κάτι τέτοιο, αφού, μετά το «μούδιασμα» του πρώτου καιρού, οι Έλληνες έχουν αρχίσει πλέον να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα της μάχης κόντρα στο πολιτικό σύστημα και τις ντόπιες και ξένες ολιγαρχίες.


Κατά τα άλλα, μέσα σε όλα είχαμε και αρκετά επεισόδια, που μάλλον δύσκολα θα μπορούσαν να αποφευχθούν δεδομένων των συνθηκών. Άξιο αναφοράς είναι πως, για άλλη μια φορά, όσοι συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ δεν ήταν απλά κάποιοι λίγοι ταραξίες ή αναρχικοί, αλλά απλοί καθημερινοί πολίτες και εργαζόμενοι. Ανάμεσά τους βέβαια, όπως πάντα, οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» της ελληνικής αστυνομίας και της κυβέρνησης, που βρίσκονταν διάσπαρτοι στο πλήθος και ξεκίνησαν μόνοι τους τον χορό των επεισοδίων, με σκοπό να διασπάσουν τους διαδηλωτές (γνωστές, άλλωστε, σε όλους μας οι πρακτικές τους). Ο απολογισμός ήταν 26 προσαγωγές εκ των οποίων οι 9 συνελήφθησαν, ενώ είχαμε και 15 τραυματισμούς αστυνομικών.


Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι με δυο λόγια η Τετάρτη «μύριζε» μπαρούτι και εξέγερση. Αν δεν πήραν αυτοί που πρέπει το μήνυμα και συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο που έχουν χαράξει, τότε σύντομα οι σκηνές απείρου κάλλους που βλέπουμε στην αφρικανική ήπειρο, θα έρθουν και στην Ελλάδα. Τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να τα ανεχθεί ο λαός και το βροντοφώναξε ξανά. Ας το πάρουν χαμπάρι...

http://act-blogers.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails