ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ferrari & Φουτουριστικό ταξί....

«Στη Γενεύη θα δείτε μια διαφορετική, νέα Ferrari, που θα αποδεικνύει πως προσαρμοζόμαστε απόλυτα στα νέα τεχνολογικά δεδομένα…». Τάδε έφη ο Πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντε Μοντετζέμολο φωτογραφίζοντας το πρώτο υβριδικό μοντέλο παραγωγής της ιταλικής φίρμας, που αναμένεται να πρωτοπαρουσιαστεί το Μάρτιο στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα είναι η διάδοχος της 612 Scaglietti η οποία θα διαθέτει ένα V12, 6λιτρο κινητήρα, απόδοσης 540 ίππων και 60,0 kgm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 ίππων....


Ο ηλεκτροκινητήρας θα προμηθεύει συνεχώς με ενέργεια όλα τα συστήματα της 612 (πχ κλιματισμός, σύστημα διεύθυνσης κλπ) ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού θα προσθέτει για λίγα δευτερόλεπτα την δύναμή του σε αυτή του βενζινοκινητήρα. Κατι δηλαδή σαν το σύστημα KERS της Formula1, με τη νέα 612 Scaglietti να αποδίδει για κάποια δευτερόλεπτα (φήμες κάνουν λόγω για 15 με 20) 640 ίππους!
Σημειώστε πως το νέο μοντέλο θα διαθέτει το νέο 7ταχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη…

To ταξί που σχεδίασε η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Καρσάν βρίσκεται μεταξύ των τριών φιναλίστ του διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Δήμος της Νέας Υόρκης για το «ταξί του μέλλοντος».
Πρόκειται για ένα όχημα με γυάλινη οροφή και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που φιλοδοξεί να εκτοξεύσει τις μετοχές της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο στον εξωτερικό.
Το μοντέλο V1 της Καρσάν θα είναι σχεδιασμένο να δέχεται αναπηρικά καροτσάκια, θα έχει χώρο για πέντε άτομα και από τη γυάλινη οροφή του οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τη θέα των ουρανοξυστών της Νέας Υόρκης.
Θα σχεδιαστεί να δέχεται τρεις διαφορετικούς τύπους μηχανής: βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό μοτέρ, ανάλογα με το πια θα θεωρείται «φιλικότερη προς το περιβάλλον» όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου.
Σημειώνεται πως η κατασκευάστρια εταιρεία Karsan κατασκευάζει αυτοκίνητα για λογαριασμό μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως οι Hyundai, Peugeot, Citroen και Renault.
Η Τουρκία βρίσκεται στην 15 θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως με ετήσια παραγωγή της τάξης των 900.000 οχημάτων.
act-blogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails