ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Τα MotoGP στο Μπρνο....

Η καλοκαιρινή διακοπή των τριών εβδομάδων φτάνει στο τέλος της για τους αναβάτες των MotoGP, οι οποίοι ρίχνονται ξανά στην μάχη στο Μπρνο της Τσεχίας για τον 10ο αγώνα της σεζόν, αυτό το Σαββατοκύριακο (13-15/8).

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ακούει στο όνομα Χόρχε Λορένθο. Εν τη απουσία του team mate του στην Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι, ο ισπανός αναβάτης έχει αποκτήσει μια πρωτοπορία 72 βαθμών στην κατάταξη, με 6 νίκες και 3 δεύτερες θέσεις μέχρι τώρα.....



Στο Μπρνο δεν έχει κερδίσει ποτέ στην μεγάλη κατηγορία, ωστόσο αν καταφέρει να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις, θα γίνει μόλις ο τρίτος αναβάτης στην ιστορία με τερματισμούς αποκλειστικά στο 1-2 στους 10 πρώτους αγώνες της σεζόν (οι άλλοι δύο που το έχουν καταφέρει είναι οι Τζιάκομο Αγκοστίνι και Μικ Ντούχαν).


Ο κοντινότερος αντίπαλος του Λορένθο στην βαθμολογία είναι ο Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος θα προσπαθήσει να εξιλεωθεί για την απώλεια της νίκης στον προηγούμενο αγώνα στην Λαγκούνα Σέκα, ύστερα από πτώση την ώρα που οδηγούσε την κούρσα.

Τρίτος στην βαθμολογία είναι ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, 23 βαθμούς πίσω από τον ισπανό ομόσταβλό του στην Honda και 12 μπροστά από τον Κέισι Στόνερ της Ducati, ο οποίος αναζητά ακόμα την πρώτη του νίκη μέσα στο 2010.

Ο Ρόσι έχει ανέβει στην 5η θέση της κατάταξης μετά το βάθρο του στην Λαγκούνα Σέκα - πρώτο για τον ιταλό σούπερ σταρ ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο Μιζάνο στις αρχές Ιουνίου. Εξακολουθεί πάντως να απέχει πολύ από την κορυφή, 120 πόντους για την ακρίβεια.


Το Μπρνο είναι μια πίστα όπου ο Γιατρός έχει πολύ καλή παράδοση, καθώς μετράει 5 νίκες στην μεγάλη κατηγορία, οι δύο από τις οποίες ήταν τις δύο προηγούμενες σεζόν. Και με δεδομένο ότι είχε στη διάθεσή του αρκετό χρόνο για να αναρρώσει μετά το GP ΗΠΑ, δεν αποκλείεται να τον δούμε να επανέρχεται στη μάχη για το υψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Στο τσεχικό GP ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση και ο Ράντι ντε Πουνιέ, ο οποίος είχε σπάσει το πόδι του στο Σάχσενρινγκ πριν από έναν μήνα. Ο γάλλος της LCR Honda περιμένει το τελικό ΟΚ από τους γιατρούς, πριν πραγματοποιήσει το αγωνιστικό comeback του.


Αντίθετα ο Χιρόσι Αογιάμα παραμένει νοκ-άουτ έπειτα από τον τραυματισμό του στο Σίλβερστοουν. Τη θέση του στην Interwetten Honda θα πάρει για 2ο σερί GP ο Αλεξ ντε Αντζελις.


Η ταυτότητα της πίστας
Μήκος: 5,403 χλμ
Πλάτος: 15 μ
Μεγαλύτερη ευθεία: 636 μ
Αριθμός στροφών: 14
Ταχύτερος γύρος: 1:56.670 - Χόρχε Λορένθο (2009, Yamaha)


Το πρόγραμμα στα MotoGP
Παρασκευή 13/8
Ελεύθερες δοκιμές - 1ο σκέλος: 14:55-15:55GR
Σάββατο 14/8
Ελεύθερες δοκιμές - 2ο σκέλος: 10:55-11:55GR
Κατατακτήριες δοκιμές: 14:55GR (ΣΚΑΪ - Απευθείας μετάδοση)


Κυριακή 15/8
Αγώνας: 15:00GR (ΣΚΑΪ - Απευθείας μετάδοση)


Θοδωρής Κατσαρογιάννης www.sport.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails