ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πράγματι, ο Λούσιο και ο Κρις είναι καλύτεροί του…


ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ


Στην περίπτωση του Μπουμσόνγκ σημασία έχει η άποψη του Νίκου Νιόμπλια. Έτσι θα πρέπει να κριθεί η μεταγραφή. Χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς εξωραϊσμούς και εσκεμμένες υποτιμήσεις...



Άλλωστε, ο Μπουμσόνγκ δεν είναι κάποιος άγνωστος σχετικά παίκτης, ώστε να ποικίλουν οι απόψεις σχετικά με την αξία και τον τρόπο παιχνιδιού του. Ο Γάλλος διεθνής είναι κλασικός στόπερ που πάει με δύναμη στον προσωπικό του αντίπαλο, πιέζοντας με τον όγκο του ώστε να τον βγάλει εκτός πεδίου δράσης ή να τον εμποδίσει να γυρίσει «φάτσα» στον τερματοφύλακα. Είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι εξαιτίας του ύψους του αλλά και των σωστών τοποθετήσεων που έχει.

Είναι μάλλον αχρείαστος όταν ο προπονητής σκοπεύει να τοποθετήσει την άμυνά του ψηλά, λόγω του ύψους και της σωματοδομής του είναι σχετικά αργός και ευάλωτος όταν ο αντίπαλος έχει χώρο και του πετάξει την μπάλα μπροστά επιταχύνοντας. Με άλλα λόγια, όταν η άμυνα πολιορκείται ο Μπούμσονγκ είναι απαραίτητος. Όταν η ομάδα πολιορκεί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθεί στη γρήγορη αντεπίθεση των αντιπάλων. Ό Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι συνεπής αμυντικός. Μάχεται, πέφτει πάνω στον αντίπαλο και καθαρίζει τις περισσότερες φάσεις στον αέρα. Ο Παναθηναϊκός στην άμυνα δεν έχει παίκτη με καλύτερους δείκτες στα στοιχεία αυτά. Πάμε τώρα στο θέμα του ηγέτη. Κατά παράδοση, ως τέτοιον θεωρούμε τον αμυντικό που αναλαμβάνει λιγότερες ευθύνες στο ατομικό μαρκάρισμα και "βλέπει "περισσότερο τους χώρους. Αυτόν που κατευθύνει την άμυνα και έχει τη δυνατότητα της πρώτης πάσας, ώστε να βγει η ομάδα στην επίθεση. Μάλιστα. Δεν έκανε αυτή τη δουλειά στη Λιόν ο Μπουμσόνγκ. Την έκανε ο Κρις και για αυτό τον είχε ψηλά στη λίστα του ο Νιόμπλιας. Αγνοώ αν θα την κάνει στον Παναθηναϊκό, αν δηλαδή θα του ανατεθεί να την κάνει. Εκείνο που ξέρω είναι ότι θα προσθέσει δύναμη, όγκο και πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στην εναέρια κυκλοφορία. Λίγα είναι αυτά ; Προφανώς όχι. Ειδικά στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κατά συνέπεια, κάθε προσπάθεια να υποβαθμιστεί η αξία του και η χρησιμότητά του είναι κουτή.


Δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνει ο Λούσιο. Δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που θα έκανε ο Κρις. Βελτιώνει όμως τις αμυντικές ικανότητες του Παναθηναϊκού, κι ο Νιόμπλιας που ξέρει τι είδους παίκτη παίρνει, ξέρει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα και να αποφύγει τα μειονεκτήματά του.


http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails