ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ...ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΣ???

ΝΑ ΤΙ ΛΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΟ GAZZETA.GR ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ...


- Τι θυμάστε από τον Μπουμσόνγκ στα δύο χρόνια (1997-99) συνύπαρξής σας στην Χάβρη;


«Ο Αλέν ήταν ένας πολύ ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής, φαινόταν από...
μακριά ότι θα έκανε μεγάλη καριέρα γιατί ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στην δεύτερη ομάδα της Χάβρης... Έκανε παράλληλα προπονήσεις και μαζί μας κι όταν, κάποιες φορές, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί σε μερικά παιχνίδια της πρώτης ομάδας, απέδειξε ότι όλο το μέλλον είναι μπροστά του, κάτι που άλλωστε φάνηκε και στην συνέχεια της πορείας που ακολούθησε... Εγώ ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα έφτανε πολύ ψηλά...»






- Ο Μπουμσόνγκ εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 1998, όταν εσείς μπαίνατε στον 2ο χρόνο σας στη γαλλική ομάδα;

«Ακριβώς και η εξέλιξή του ήταν ανοδική, χωρίς αυτό να αποτελέσει έκπληξη για κανέναν... Άλλωστε, ουσιαστικά αποτελούσε ενεργό μέλος του ρόστερ και από την προηγούμενη σεζόν, αφού η δεύτερη ομάδα λειτουργούσε ουσιαστικά ως προπομπός της πρώτης και προετοίμαζε τους παίκτες έτσι ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για να βοηθήσουν... Ο Αλέν ήταν ο πιο συχνός της 2ης ομάδας που προπονούνταν μαζί μας...»






- Τι τον έκανε να ξεχωρίζει;


«Κατ΄ αρχήν τα εντυπωσιακά του σωματικά προσόντα αλλά και η πρωτοφανής – για την ηλικία του – ωριμότητα και ψυχραιμία που είχε στο παιχνίδι του...»






- Ψάχνοντας στο internet για πληροφορίες γύρω από τον χαρακτήρα θα βρει κανείς άρθρα που, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον παρουσιάζουν ως “διανοούμενο” και ως “φιλόσοφο”... Πως ήταν σαν χαρακτήρας;


«Πολύ σοβαρό και μετρημένο παιδί και μάλιστα θυμάμαι ότι είχε επιλέξει να παίξει στην Χάβρη, επειδή στην πόλη υπήρχε πανεπιστήμιο για να σπουδάσει... Αν δεν κάνω λάθος, παράλληλα με το ποδόσφαιρο, τότε παρακολουθούσε μαθήματα στο μαθηματικό και το οικονομικό τμήμα... Νομίζω ότι μερικά χρόνια αργότερα είχα ακούσει ότι πήρε και πτυχίο, οπότε όλα πήγαν καλά γι' αυτόν... Ωστόσο, ήταν δεδομένο ότι παράλληλα θα έκανε και μεγάλη καριέρα στα γήπεδα της Ευρώπης».






- Τι άλλο μπορείτε να θυμηθείτε από τον τρόπο παιχνιδιού του, στα πρώτα βήματα;


«Ήταν πολύ δυνατός στη σωματική επαφή, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, εξαιρετικά αποτελεσματικός στην προσωπική μονομαχία ακόμη και όταν η μπάλα ήταν χαμηλά στο χορτάρι, έχει καλή τεχνική κατάρτιση για το ύψος του και νομίζω ότι και με την εμπειρία που θα έχει αποκτήσει από τότε – παίζοντας σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες αλλά και στην Εθνική Γαλλίας – θα έχει προσθέσει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του, σε συνδυασμό φυσικά με την ωριμότητα... »






- Γνωρίζετε καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο έχετε περάσει, θεωρείτε ότι η απόκτησή του είναι μία καλή λύση για την θωράκιση της άμυνας των πρωταθλητών;


«Όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια, νομίζω ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε καν στην διαδικασία να αναρωτιόμαστε αν ο Μπουμσόνγκ είναι καλή λύση ή όχι για τον Παναθηναϊκό... Αυτό είναι δεδομένο!»






- Να υποθέσουμε ότι η παρουσία δύο ακόμη διεθνών Γάλλων ποδοσφαιριστών στην ομάδα – ειδικότερα μάλιστα του Σισέ που βρίσκεται ήδη έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό – θα τον βοηθήσει σημαντικά στο κομμάτι της προσαρμογής;


«Είναι φυσιολογικό... Ο Σισέ που γνωρίζει τα... κατατόπια του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και της ζωής στην Αθήνα θα τον βοηθήσει σημαντικά και θα του εξηγήσει τις ιδιαιτερότητες που έχει ο συγκεκριμένος σύλλογος, ενώ ο Γκοβού με τον οποίο ήταν συμπαίκτες τα δύο τελευταία χρόνια, θα τον κάνει να αισθανθεί πιο άνετα στην ομάδα... Από 'κει και πέρα, βέβαια, η πορεία ενός παίκτη πάντα εξαρτάται και από την συνύπαρξη που θα έχει με όλους τους συμπαίκτες του... Αν πάει καλά η ομάδα, επιβραβεύεται και ο παίκτης... Αν όχι, τότε μπορεί να χαθεί και η όποια καλή απόδοση μπορεί να έχει ο παίκτης... Πιστεύω όμως, ότι ο Μπουμσόνγκ θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμος παίκτης για τον Παναθηναϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails