ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΗΜΗΣΜΕΝΑ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΑ...ΠΟΥΡΑ!!!


Πλήγμα για την βιομηχανία πούρων της Κούβας αποτελεί τόσο η απαγόρευση του καπνίσματος, όσο και η οικονομική κρίση, σηματοδοτώντας μία αφιλόξενη εποχή για ένα προϊόν, η μυστικιστική πιστη του οποίου κέρδισε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον Τζον Κένεντι και τον Φιντέλ Κάστρο.Η τελευταία παραγωγή 22,4 εκατ. φύλλων καπνού ήταν 14% μικρότερη σε σχέση με πέρσι,...

σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα, ακολουθώντας μία πτώση στον αριθμό των παραγόμενων πούρων για εξαγωγή από 217 εκατομμύρια το 2006, στα 73 εκατ. το 2009, γράφει σε δημσίευμά του ο Guardian.
«Υπάρχει μείωση στην φυτεία εξαιτίας των μειώσεων πηγών που προκάλεσε η οικονομική κρίση», γράφει η «Guerrillero», εφημερίδα της αριστεράς παράταξης στην δυτική επαρχία Pinar del Rio, στην οποία υπάρχουν φυτείες καπνού. Η ποσότητα της χώρας έπεσε στο 30% την περσινή χρονιά.
Η πτώση στον αριθμό των επιβατών επίσης, έπληξε και τα λεγόμενα «αφορολόγητα», που αποτελούσαν τον 1/4 των πωλήσεων.
Οι αντικαπνιστικοί νόμοι μείωσαν επίσης τις πωλήσεις. Τον Ιανουάριο, η Ισπανία, κορυφαία χώρα εξαγωγής, απαγόρευσε το κάπνισμα σε γραφεία, καταστήματα, σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες συγκοινωνιες.
Η εταιρεία «Habanos», μία σύνδεση μεταξύ της Κούβας και της Imperial Tobacco Group, κατέγραψε μία πτώση της τάξης του 8% στις πωλήσεις στις υπερατλαντικές πωλήσεις την περσινή χρονιά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Imperial Tobacco Group, Simon Evans. «Αυτό συνέβη λόγω της παγκόσμιας δυσπραγίας στους καταναλωτέ. Την κατάσταση αυτή ακολούθησε και η απαγόρευση του καπνίσματος», συμπλήρωσε.
«Οι πωλήσεις πούρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελεί μία μικρότερη αγορά, σε σύγκριση με την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, καταγράφουν παρόμοια μείωση, όπως και σε διάφορα άλλα προϊόντα πολυτελείας», ανέφερε ο Evans.
Η Habanos δημιούργησε την «Julieta», μία μικρότερη και μαλακότερη έκδοση του πούρου «Romeo y Julieta», προκειμένου να προσελκύσουν τις καπνίστριες.
Οι κουβανέζικες εξαιρετικές μάρκες πούρων όπως Montecristo, Cohiba and Partagás, επιδρούν στην παγκόσμια αγορά με το 70% των πωλήσεων. Ακόμα και στις ΗΠΑ, που εχουν απαγορεύσει σχεδόν όλες τις εμπορικές συναλλαγές με την Κούβα από το 1962, τα κουβανέζικα πούρα πάντα έβρισκαν τον δρόμο της εισόδου.
Για την ιστορία, φανατικός του πούρου Romeo y Julieta υπήρξε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ήταν οπαδός των «Petit H Upmanns» και παρήγγειλε 1.200 από αυτά πριν το εμπάργκο στην Κούβα.
Ο ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο αρεσκόταν στο να φωτογραφίζεται με ένα πούρο ανάμεσα στα δόντια του, ωστόσο αναγκάστηκε να το κόψει το 1985 για λόγους υγείας.




E-GO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails