ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Χρεοκοπία των Ελλήνων ή της Ελλάδας θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ίσως δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι οι δύο πλευρές του Ατλαντικού κρατούν την αναπνοή τους παρακολουθώντας τις δραματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης με σκοπό την επίτευξη της συμφωνίας που θα δώσει επιτέλους απάντηση στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα γλιτώσει τελικά την χρεοκοπία ή όχι.

Απάντηση κατά πάσα πιθανότητα στο ερώτημα θα υπάρξει σε λγότερο από 24 ώρες ότνα θα έχει ολοκληρωθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, η οποία μετά από δύο αναβολές αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά(;) αύριο περίπου στη 1.30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου

Με ποιες θέσεις προσέρχονται οι πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος;

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να έχει αναλάβει προσωπικά την όλη υπόθεση, σε σημείο που στενοί συνεργάτες του διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένος αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα καταθέσει την εντολή! Μέχρι στιγμή πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» που βάζει κ. Παπαδήμος στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη ΚΟ του κόμματος αποτύπωσε με τη κρισιμότητα των στιγμών θέτοντας προς του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το δίλημμα «ή επώδυνα μέτρα ή επώδυνη καταστροφική πορεία;». Ο κ. Παπανδρέου όσον αφορά τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει αυτές εστιάζοντας ως επί το πλείστον στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με «πραγματικές κοινές μετοχές» όπως είπε στην ΚΟ, ενώ για τα εργασιακά-μισθολογικά επικαλείται τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων καλώντας την τρόικα να την σεβαστεί. Στη συνάντησή του μάλιστα με την τρόικα τόνισε ότι η μείωση των μισθών πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα. Και για τον κ. Παπανδρέου δεν σαφές ποια θα είναι η τελική του θέση κατά τη διάρκρεια της σύσκεψης. 

Και για το πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το τοπίο για τις «κόκκινες γραμμές» του είναι θολό καθώς δημόσια φέρεται να υποστηρίζει απόλυτα τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων, ενώ στο παρασκήνιο συζητά παραλλαγές επί του 13-14 μισθού και για το κατώτατο μισθό. Για τις τράπεζες δεν έχει ως «κόκκινη γραμμή» τις «κοινές μετοχές» καθώς προτείνει και εναλλακτικούς τρόπους για την ανακεφαλαιοποίηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καραζαφέρης είναι αρνητικός στις προτάσεις της τρόικας για κατάργηση του 13-14 και κατώτατου μισθού αντιπροτείνοντας αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά μία ώρα την ημέρα, ενώ τηρεί επιφυλακτική στάση στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης.

Να σημειωθεί ότι στο μείζον θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων, ο κ. Παπανδρέου δεν φέρεται σε γενικές γραμμές να έχει πρόβλημα, εν αντιθέσει με τους κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη, αν και οι τρεις υποστηρίζουν ότι η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή μπορεί να εκληφθεί ως τέτοια δέσμευση.


Από Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails