ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΌXI στην κατασκευή γιγαντιαίου Αιολικού Πάρκου 150 ανεμογεννητριών στη Βόρεια Χίο

Τα τελευταία χρόνια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προωθούνται ως τη λύση που θα διορθώσει όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν αναρωτιέστε γιατί μία «οικολογική» εγκατάσταση παραγωγής «καθαρής» ενέργειας προκαλεί αντιδράσεις από οικολογικές φωνές στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές που ακολουθούν.
Η υπέρμετρη προβολή των «πράσινων» λύσεων όπως τα Αιολικά και Φωτοβολταϊκά Πάρκα καθώς και η απόκρυψη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις περιοχές εγκατάστασής τους, αποδεικνύει τα τεράστια κέρδη των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν και τις συμβάσεις με τη ΔΕΗ. Δεν είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστέψουμε ότι το επενδυτικό σχέδιο που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο κ. Ρόκκας στους τοπικούς μας άρχοντες, προέρχεται από τις....


οικολογικές ευαισθησίες των επιχειρήσεων. Το μοναδικό ενδιαφέρον της πολυεθνικής κοινοπραξίας ΡΟΚΑΣ – IBERDROLA είναι το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος που θα προκύψει εις βάρος της βιοποικιλότητας και της εικόνας του νησιού μας.

Πέρα από το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης και της εκμετάλλευσης του νησιού χωρίς τα αναμενόμενα αντισταθμιστικά οφέλη προς τους κατοίκους της, σημαντική είναι η περιβαλλοντική υποβάθμιση που θα προκύψει από το ενδεχόμενο υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου. Καταρχάς, είναι αντιφατικό να σχεδιάζεται ένα τέτοιο τεραστίων διαστάσεων Αιολικό Πάρκο 150-180 ανεμογεννητριών μέσα σε περιοχή Natura και Ζώνη Ειδικής Προστασίας ορνιθοπανίδας. Η πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την μη αποτελεσματική προστασία αυτών των περιοχών είναι αποτέλεσμα και της αλόγιστης εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων. Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις στις οποίες αναγκάστηκε να προβεί η ελληνική κυβέρνηση μετά από αυτές τις καταδίκες, πρέπει να εφαρμόζονται, να μην υποβαθμίζονται στο όνομα της fast track ανάπτυξης και να μην αποτελούν άλλοθι στο παιχνίδι των επικοινωνιακών εντυπώσεων. (...)

http://act-blogers.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails