ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.grΚυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Στρατοδικείο περνάνε αύριο οι 2 Κύπριοι που συνελήφθησαν από τους τουρκαλάδες!!

"Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!!"
 (Τὸ ἄνωθι εἶναι ῥητὸν, λεχθὲν ὑπὸ τοῦ Ὑπερήρωος Γεωργίου Καραϊσκάκη, καὶ ἀναφερόμενον στην μιαρὴ τουρκοαλβανικὴ ὑπεράριθμη στρατιὰ τῶν Μπέηδων Κεχαγιὰ καὶ Μουσταφά, πρὶν ἀπὸ τὴν Μάχην τῆς Ἀράχωβας.)

Στο στρατοδικείο πρόκειται να οδηγηθούν τη Δευτέρα (14/3) ο πρώην Ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης και ο Λοΐζος Αυξεντίου, μέλος της Κίνησης Προσφύγων, που συνελήφθησαν από το κατοχικό καθεστώς.
Ως παράνομη πράξη από παράνομο καθεστώς χαρακτήρισε τη σύλληψη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Κατεχόμενα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κάνοντας λόγο για καταφανή περιφρόνηση των ευρωπαϊκών θεσμών.
«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνελήφθησαν είχαν επωμιστεί την αποστολή να διερευνήσουν την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου στα κατεχόμενα.
Μιά κληρονομιά, που το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία έχουν αφήσει στο έλεος της φθοράς του χρόνου, της φύσης και των καθοδηγούμενων λεηλασιών. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πρέπει να τελειώσει, με την άμεση απελευθέρωση όλων όσων παρανόμως κρατούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Από τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο (12/3), αφέθηκαν ελεύθεροι η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, οι Πολωνοί Γιαρουσλάβ Βαλέσα και Αρτούρ Ζασάστα και η Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, οι οποίοι επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές.
Μαζί τους επέστρεψαν ο επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, αντιπρόσωπος της Εκκλησίας Κύπρου της στις Βρυξέλλες, ο πατήρ Σάββας και η βοηθός του ευρωβουλευτή Βαλέσα, ο οποίος είναι γιος του ηγέτη της «Αλληλεγγύης», Λεχ Βαλέσα.

Ο πρώην ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης και ο Λοΐζος Αυξεντίου, μέλος της Κίνησης Προσφύγων, εξακολουθούν να κρατούνται από το κατοχικό καθεστώς και τη Δευτέρα (14/3) θα προσαχθούν σε "δικαστήριο" του κατοχικού καθεστώτος, με την κατηγορία ότι εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Οι δύο άντρες επρόκειτο να παρουσιασθούν σήμερα (13/3) στο "στρατοδικείο", αλλά οι γιατροί απαγόρευσαν τη μετακίνηση του Γιαννάκη Μάτση από το νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο λόγω καρδιακού προβλήματος.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασε έντονα τη σύλληψη των Ευρωβουλευτών και των συνοδών τους. Χαρακτήρισε μάλιστα τις συλλήψεις ως προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια, επισημαίνοντας πως δεν βοηθά τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι συλλήψεις καταδικάστηκαν και από τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, που σημείωσε ότι «οι Τούρκοι απέδειξαν ότι παραμένουν Τούρκοι», ενώ πρόσθεσε ότι ούτε ύστερα από 100χρόνια δεν πρόκειται να γίνουν Ευρωπαίοι.

http://act-blogers.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails