ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Huawei Ideos Wind (review)



Huawei Ideos Wind, να το πάρω ή όχι; (review)
Παρασύνθημα: Σε λιγότερο από ένα μήνα η Wind επιστρέφει δριμύτερη παρουσιάζοντας άλλη μία προσιτή smartphone συσκευή (η άλλη ήταν το ZTE Blade) αυτή τη φορά με λειτουργικό σύστημα Google Android 2.2. Το Huawei Ideos (αϊντεος) σας προσφέρει πολλά και σας κοστίζει λίγο καθώς η τιμή του χωρίς επιδότηση είναι 166 ευρώ.

Android 2.2: Το Huawei Ideos είναι ένα από τα λίγα κινητά της αγοράς που διαθέτουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, Android 2.2. Το 2.2 ή αλλιώς Froyo έχει βελτιώσει ορισμένες λειτουργίες και εισάγει νέες καινοτομίες όπως ο φωνητικός έλεγχος της συσκευής, η πλοήγηση με οδηγίες, η δυνατότητα προβολής flash και η επιλογή να μετατρέπεις το κινητό σου σε Wi-Fi hot spot και να συνδέονται μέσα από αυτό laptop και άλλα κινητά στο διαδίκτυο.
Βέβαια αν και το Android 2.2 προσφέρει νέες δυνατότητες η συγκεκριμένη συσκευή καθώς και το γεγονός ότι είμαστε στην Ελλάδα περιορίζει λίγο τα πράγματα σε ορισμένες λειτουργίες. Ωστόσο δεν παύεις να κρατάς στα χέρια σου την τελευταία έκδοση ενός λειτουργικού συστήματος που κάνει θραύση.
Τιμή: Τα 165 ευρώ είναι μια εξαιρετική τιμή για ένα πλήρες, όμορφο και λειτουργικό smartphone. Πριν από 4 χρόνια, με 165 ευρώ αγόραζες ένα πολύ βασικό κινητό ενώ για να έχεις τις δυνατότητες που σου προσφέρει το Ideos χρειαζόσουν τουλάχιστον 500+ ευρώ. Αλλά ευτυχώς οι εποχές άλλαξαν.
Σχεδιασμός: Το Ideos δεν είναι μόνο προσιτό αλλά και όμορφο. Με στρογγυλεμένη γυαλιστερή πλάτη και μεταλλικές λεπτομέρεις στο κεντρικό πλήκτρο, το ακουστικό και τα ηχεία σου δίνει μια όμορφη αίσθηση ενώ το λογότυπο της Google στο πίσω μέρος της συσκευής σε κάνει να αισθάνεσαι "web guy"! Επιπλέον στο κουτί περιέχονται δύο "καπάκια", ένα μαύρο και ένα γαλάζιο. Το αγαπημένο μας ήταν το γαλάζιο γιατί κάνει το κινητό πιο χαριτωμένο και φωτεινό. Το μαύρο θα το τοποθετήσουμε το βράδυ μαζί με τη γραβάτα ;-)
Ίντερνετ: Η πρόσβαση στο ίντερνετ γίνεται είτε με το ενσωματωμένο Wi-Fi, είτε με 3G. Η Wind το προσφέρει με προγράμματα που σας επιτρέπουν να μπαίνετε στο διαδίκτυο οποιαδήποτε στιγμή όπου κι αν είστε. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για το Facebook, το Twitter, το Gmail, για να κάνετε chat, να ενημερώνεστε από site, να βλέπετε τον καιρό και να κάνετε ότι κάνετε και από τον υπολογιστή σας. Αρκεί να κατεβάσετε δωρεάν τις αντίστοιχες εφαρμογές από το Android Market
Android Market: Το Android Market είναι ένας από τους λόγους που τα κινητά με Android γίνονται ανάρπαστα. Συνδεθείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και αποκτήστε πρόσβαση σε εκατοντάδες δωρεάν εφαρμογές με τις οποίες μπορείτε να κάνετε τα πάντα.
Στο Market υπάρχουν και πολλά παιχνίδια για να περάσετε την ώρα σας, το αγαπημένο μας είναι το Angry Birds, ψάξτε το, θα σας αρέσει.
Μουσική/Ραδιόφωνο: Η συσκευή έχει εγκατεστημένη εφαρμογή για να παίζει όλα σας τα τραγούδια. Αρκεί να τα περάσετε από τον υπολογιστή στην κάρτα microSD που παρέχεται στη συσκευασία και τότε το κινητό μεταμορφώνεται σε juke box. Αν βαρεθείτε τα MP3 σας υπάρχει και το ενσωματωμένο ραδιόφωνο.
Wi-Fi spot: Η έκδοση 2.2 εισάγει μια καινοτομία που θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε το ίντερνετ με φίλους σας ή συσκευές που δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ μέσω του κινητού τους. Με τη λειτουργία Tethering μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σε ένα wi-fi spot. Εσείς μπαίνετε στο ίντερνετ μέσα από το 3G σήμα και οι φίλοι σας (μέχρι 8) μπορούν να μπουν κι αυτοί στο ίντερνετ αν συνδεθούν μέσω Wi-Fi με το τηλέφωνό σας.
e-stop
No flash: Φυσικά, όπως με όλες τις άλλες συσκευές, δεν είναι όλα ρόδινα. Για παράδειγμα αν και το Ideos διαθέτει Adnroid 2.2 που λογικά θα του επέτρεπε να βλέπει τα site που διαθέτουν flash, ωστόσο το συγκεκριμένο κινητό δεν μπορεί λόγω του περιορισμένου επεξεργαστή του. Η μειωμένη υπολογιστική ισχύς δεν φαίνεται όμως σε άλλες βασικές λειτουργίες καθώς το 2.2 είναι αρκετά πιο γρήγορο απ’όλους τους προκατόχους του.
Πλοήγηση: Άλλο ένα μειονέκτημα είναι στην πλοήγηση που σε άλλες χώρες προσφέρεται με φωνητικές οδηγίες στροφή στροφή, όχι όμως και στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μειονέκτημα της συσκευής αλλά του λειτουργικού συστήματος στη χώρα μας γιατί στις ΗΠΑ η υπηρεσία είναι διαθέσιμη. Παρ'όλα αυτά οι χάρτες Google Maps και ο ισχυρός δέκτης GPS βρίσκουν άμεσα τη θέση σας στο χάρτη.
Κάμερα: Η φωτογραφική μηχανή της συσκευής είναι βασική και ειδικά το βράδυ τα πράγματα είναι αρκετά προβληματικά. Ωστόσο μπορείτε να κάνετε τόσο πολλά με αυτή τη συσκευή που θα ξεχάσετε ότι διαθέτει και κάμερα! Α! Είναι και κινητό!
Τελικά;
Το Huawei Ideos είναι ένα προσιτό smartphone που προσφέρει πολλά σε όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον τομέα των έξυπνων κινητών. Μπείτε στο ίντερνετ, μείνετε σε επαφή με τους φίλους σας, ενημερωθείτε, παίξτε παιχνίδια και αποκτήστε πρόσβαση σε εκατοντάδες δωρεάν εφαρμογές χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία. Ένας συναρπαστικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σας.
Σίμος Κοσμετάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails