ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.grΠαρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Αναβλήθηκε ξανά η εκτόξευση του διαστημόπλοιου Discovery λόγω εργασιών...Η εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι μπορεί να πραγματοποιηθεί το συντομότερο στα τέλη Φεβρουαρίου
Η εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι μπορεί να πραγματοποιηθεί το συντομότερο στα τέλη Φεβρουαρίου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ουάσινγτον
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανέβαλε την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Discovery, που είχε προγραμματιστεί στις 3 Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για τις επισκευές που πραγματοποιούνται σε αυτό.

Δεδομένων των εργασιών που μένουν...

να γίνουν στην εξωτερική δεξαμενή του διαστημοπλοίου, «αποφασίστηκε η αναβολή της προσεχούς εκτόξευσης μετά το χρονικό περιθώριο που είχε τεθεί, μεταξύ 3ης και 10ης Φεβρουαρίου», διευκρινίζει η υπηρεσία σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Η εκτόξευση του Discovery από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι μπορεί να πραγματοποιηθεί το συντομότερο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η NASA είχε αρχικά αναβάλει την εκτόξευση του Discovery στις 5 Νοεμβρίου εξαιτίας μιας διαρροής υδρογόνου στην εξωτερική δεξαμενή του. Οι υπεύθυνοι της αποστολής ανέβαλαν εκ νέου την εκτόξευση για τα μέσα Δεκεμβρίου πριν καθοριστεί η ημερομηνία της 3ης Φεβρουαρίου. Ο λόγος των αναβολών αυτών είναι ότι οι τεχνικοί υπεύθυνοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για τις επισκευές και κατόπιν τους ελέγχους που απαιτούνται προκειμένου η εκτόξευση να γίνει με ασφάλεια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails