ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Βρετανική Ακαδημία Επιστημών : Προετοιμαστείτε για επίθεση από εξωγήινους


Όπως υποστηρίζουν έγκριτοι επιστήμονες στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης "Philosophical Transactions" της Βρετανικής ακαδημίας επιστημών, η Γη καλά θα κάνει να προετοιμαστεί για μια πιθανή μελλοντική συνάντηση με εχθρικούς εξωγήινους!

Μάλιστα τονίζουν ότι η ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών είναι μια πιθανότητα, που φαίνεται όλο και πιο πιθανή και συνεπώς οι κυβερνήσεις του πλανήτη μας, υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ, θα έπρεπε να χαράξουν συντονισμένα σχέδια για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει η ανθρωπότητα σε περίπτωση που η μέχρι πρόσφατα αδιανόητη συνάντηση τελικά γίνει πραγματικότητα....
 Το επίμαχο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης

Το επίμαχο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης
Οι επιστήμονες προτείνουν, μεταξύ άλλων, μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει την ευθύνη για τις εξωγήινες υποθέσεις και να καταλήξει σε ένα ενιαίο σχέδιο απάντησης σε περίπτωσης επαφής με έναν εξωγήινο πολιτισμό.
 
Σύμφωνα με τις εφημερίδες "Γκάρντιαν" και "Ντέιλι Μέιλ", οι επιστήμονες εισηγούνται να δημιουργηθεί έγκαιρα το αναγκαίο πλαίσιο συντονισμού μέσα από μια παγκόσμια συνεννόηση, υπό την ηγεσία ενός νόμιμου διεθνούς πολιτικού οργανισμού, όπως ο ΟΗΕ.
 
Σύμφωνα με τον άκρως επιφυλακτικό καθηγητή εξελικτικής παλαιοβιολογίας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ Σίμον Κόνγουεϊ Μόρις, όποιοι χαράξουν σχέδια για μια πιθανή επαφή με εξωγήινους θα έπρεπε να προετοιμαστούν για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Είναι πιθανό, όπως γράφει, η ζωή στους εξωγήινους κόσμους να εξελίχτηκε με δαρβινικό τρόπο, πράγμα που θα σημαίνει ότι η εξωγήινη ζωή θα έχει πολλές ομοιότητες με τη γήινη, ειδικά αν προέρχεται από κόσμους που μοιάζουν με το δικό μας, όπου υπάρχουν παρόμοια βιολογικά μόρια. Αυτό, όμως, επίσης σημαίνει ότι μπορεί οι νοήμονες εξωγήινοι να έχουν ανάλογες τάσεις για βία και εκμετάλλευση με εμάς.
 
Στο ίδιο αφιέρωμα, θεολόγοι εκτιμούν ότι οι παγκόσμιες θρησκείες δεν θα καταρρεύσουν από μια επαφή με εξωγήινους και η προσωπική πίστη των περισσοτέρων ανθρώπων στις μεγάλες θρησκείες δεν θα διασαλευτεί. Απλώς, σύμφωνα με τον Τεντ Πίτερς, καθηγητή συστηματικής θεολογίας, που έκανε σχετική έρευνα σε 1.300 άτομα διαφόρων δογμάτων σε όλο τον κόσμο, οι παραδοσιακοί θεολόγοι θα πρέπει να γίνουν πλέον αστροθεολόγοι, ώστε να διευρύνουν την προοπτική τους για τα δημιουργήματα του Θεού.
 
Από την άλλη, επιστήμονες, όπως ο ψυχολόγος Άλμπερτ Χάρισον, εκτιμούν ότι η εμφάνιση ιπτάμενων δίσκων πάνω από τις μεγάλες πόλεις της Γης δεν θα σκορπίσει πανικό στα πλήθη. Σύμφωνα με τον Χάρισον, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πια εξοικειωθεί με την ιδέα των εξωγήινων και δεν θα τρομοκρατούνταν, αν τους έβλεπαν με τα ίδια τα μάτια τους. Όπως είπε, σήμερα, είναι απίθανο να υπάρξει "εκτεταμένος ψυχολογικός αποσυντονισμός και κατάρρευση" της ανθρωπότητας.
 
Οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν ότι τουλάχιστον οι μισοί άνθρωποι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό είναι μάλιστα πεπεισμένο ότι εξωγήινα διαστημόπλοια έχουν ήδη επισκεφτεί τον πλανήτη μας.
 
Αυτό πάντως που δεν μας εξηγούν οι επιστήμονες είναι γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γίνονται αυτές οι ανακοινώσεις, εαν πρόκειται δηλαδή για παιχνίδια επικοινωνίας ή αν όντως έχουν κάποια ευρήματα που τους αναγκάζουν να σημάνουν συναγερμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails