ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«Σωστή η απόφαση Σταθόπουλου»! +video

Όλος ο Άρης διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Μίσελ, ωστόσο η εικόνα και οι... «ειδικοί» δικαιώνουν τον Σταθόπουλο για τη φάση. Το gazzetta.gr ζήτησε τη γνώμη του Περικλή Βασιλάκη που - αναλύει τις αμφισβητούμενες φάσεις για λογαριασμό του ΣΚΑΙ - δεν αρνήθηκε, να εξηγήσει το σκεπτικό του αλλά και το κρίσιμο σημείο που αφορά το κατά πόσον επηρεάζει τη συμμετοχή ή όχι ενός παίκτη που δέχεται φάουλ στην φάση.

- Κύριε Βασιλάκη, είναι σωστή ή λανθασμένη η απόφαση του Σταθόπουλου;...



«Πρώτα απ' όλα, από την ζωντανή μετάδοση φαίνεται πως ο διαιτητής σφυρίζει πολύ πριν πάει η μπάλα στα δίχτυα. Έπειτα, φαίνεται πως ο Ρουίς απλώνει το χέρι του πάνω στον Βύντρα. Επικεντρώνονται όλοι στον σκόρερ αλλά στη φάση δεν συμμετέχει μόνος του. Φαίνεται στην εικόνα ότι και η επαφή υπάρχει και η πτώση του αμυνόμενου πιθανότατα δικαιολογείται. Κρατάω μια επιφύλαξη για τη γωνία της λήψης. Επομένως, αν υπάρχει φάουλ του Ρουίς, ο διαιτητής αποφασίζει σωστά».

- Δεν παίζει ρόλο αν ο αμυνόμενος δεν είναι σε άμεση συμμετοχή με τον σκόρερ;

«Όχι, δεν παίζει κανένα ρόλο. Και στην άλλη πλευρά της περιοχής να γινόταν φάουλ, όφειλε να το σφυρίξει ο διαιτητής. Είναι άλλο πράγμα η συμμετοχή ενός επιτιθέμενου στο offside και άλλο σε μια φάση που κάνει φάουλ. Όπου και να το κάνει το φάουλ ο παραβάτης πρέπει να σφυριχτεί και να διακοπεί η φάση».

- Συμπερασματικά, λοιπόν, θεωρείτε ότι ο Σταθόπουλος όφειλε να σταματήσει τη φάση;

«Ναι και από αυτά που βλέπω, 1ον σφυρίζει πολύ νωρίς, 2ον φαίνεται από όσα βλέπουμε να υπάρχει φάουλ, άρα έχει δίκιο ο διαιτητής».





gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails