ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

Η Αγία γραφή του καπιταλισμού είναι μόνο λιγες λέξεις. Ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος είναι ένα τίποτα.
Σε αύτη τη βάση στηρίζεται η σημερινή Γερμανική ηγεσία η οποία δεν θέλει μια Ευρώπη των λαών, δηλαδη των ανθρώπων που κατοικούν, ζούν και αναπνέουν σ'αυτόν τον γεωγραφικό χώρο, αλλά θεωρεί τους Ευρωπαιούς λαούς ως ένα πειθαρχειμένο στρατόπεδο επιρροής στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική αντιπαράθεση.
Πλέον όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε θεωρούν όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη ως πηγές προβλημάτων.
Οι Γερμανοί π.χ αντιμετωπίζουν τους Έλληνες, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς ως παράσιτα, οι δε υπόλοιποι Ευρωπαίοι θεωρούν πως οι Γερμανοί δεν θέλουν ανεξάρτητα και συνεργαζόμενα κράτη. Αλλά κομίζουν την άποψη οτι το σωστό είναι να απο αποβάλλουν απο το ευρώ όποια χώρα αδυνατεί να συμμορφωθεί με το δημοσιονομικό Νταχάου μέσω μιας συντεταγμενης χρεοκωπίας. Δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα και όλα αυτά παραγνωρίζοντας ιστορικά το γεγονός πως 1ον η Γερμανία συννεπικουρούμενη απο το μεγάλο οικονομικό κράχ του 1930 δημιούργησε τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο μετα το τέλος του οποίου όλα τα ευρωπαϊκά κράτη την βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της.Η Ελλάδα με τις τότε κυβερνήσεις έστειλε το έμψυχο και το καλλύτερo δυναμικό της δηλαδη τους πολίτες της στις γαλαρίες και στα εργοστάσια για να κάνει η Γερμανία το δικό της οικονομικό θαύμα. Η οποία Γερμανία θεωρεί  οτι αυτή είναι η ανταποδοτικότητα, για κάθε καταστροφή που επέφερε η Γερμανική κατοχή στην χώρα μας. Τις λεγόμενες αποζημιώσεις που ούτε λόγος δεν γίνεται σήμερα. Το 2ο είναι οτι μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, όλη η Ευρώπη νοιάστηκε και στήριξε με τεράστια ποσά ωστε ένα κράτος που είχε χωριστεί στα δύο, Ανατολικη και Δυτική Γερμανία να γίνει ένα.Και το αποτέλεσμα είναι μετά απο όλα αυτά η Γερμανία να θέλει να βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των Ευρωπαϊκών λαών. 
Βέβαια και σήμερα συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα όπως π.χ με τον λαό της Παλαιστίνης, με τους Κούρδους, και σε άλλα σημεία του πλανήτη, αλλα είπαμε ο νόμος ειναι ένας, το δίκαιο του ισχυρού.
Και επειδή μιλήσαμε για για το δίκαιο και κατ' επέκταση για τους νόμους, θέλω να αναφερθώ στα "Ηθικά" του Αριστοτέλη ο οποίος περι αυτού λέει:
Οι νόμοι έχουν ηθική και λειτουργούν σωστά όατν μια κοινωνία είναι ευτυχισμένη. Ας κοιτάξει λοιπόν  κάποιος γύρω του για να διαπιστώσει την ύπαρξη της και επιπλέον ας αναρωτηθεί πώς αυτό μπορεί να αλλάξει.


Τα σέβη μου...


Ιωάννης Δαούτης (ioannisdaoutis@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails