ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ

Σαλαμίνα, ένα νησί που δίκαια έχει πάρει την θέση που της ανήκει στις χρυσές σελίδες της Ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας.
Στα νερά της υποδέχθηκε, αγκάλιασε και τελικά χώρεσε στα υγρά σωθικά της την άτυχη, άστοχη και παράλογη απαίτηση των Περσών κατακτητών.
Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία εάν αυτό δεν είχε συμβεί.
Σήμερα αυτό το νησί που περήφανα στολίζει τα νερά του Σαρωνικού, με τις υπέροχες παραλίες, την πράσινη και γόνιμη γή, τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα καθώς και το ατελείωτο πήγαινε-έλα της πρωϊνής αύρας ανάμεσα στα στενά σοκάκια και τις λεωφόρους ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.
Kαι δεν κινδυνεύει απο τους Πέρσες αλλα απο κάποιους "Ανθέλληνες-Έλληνες" υπηρέτες της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, οι οποίοι με την σειρά τους εκπροσωπούν και ευλαβικά υποκλίνονται στον ανόθευτο καπιταλισμό.
Είναι η έκφραση που ακούστηκε απο τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπουμιας κυβέρνησης που αυτοπροσδιορίζεται Ελλέω Θεού σοσιαλιστική έως και αντιεξουσιαστική. Πια οι λέξεις εχουν χάσει εντελώς το νοημά τους.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις σχεδόν 60 χρόνια χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την ψευδεπίγραφη δημοκρατια την τοπική αυτοδιοίκηση την οποία θεωρεί εξάρτημα και προέκτασή της όπου ο κάθε Δήμαρχος-πιόνι ως ουρά ενός κομμήτη αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ιθαγενείς της νήσου Βόρνεο.
Τους χαρίζει καθρεφτάκια ξεγελώντας τους κάθε φορά με χαμόγελα και υποσχέσεις. Αντί να μοιραστεί τα προβλήματα του νησιού και να παράγει το ανάλογο και ζητούμενο έργο, ως γνήσιος εκφραστής της λαϊκής θέλησης.
Οι Δήμαρχοι στην Σαλαμίνα τα τελευταία χρόνια είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε στην ΝΔ ειναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν μίλησαν ούτε γιατί κόπηκαν οι συντάξεις, ούτε γιατί κόπηκαν οι μισθοί, ούτε γιατί καταργήθηκε το οκτάωρο, ούτε γιατί καταργείται και υπολειτουργεί το όποιο τελως πάντων σύστημα υγείας.
Είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη Περάματος-Αμπελακίων, να ξεπουλήσουν τα δάση, τις παραλίες, τον ορυκτό πλούτο. ¨Εχουν θέσει δε εαυτόν σε ευγενή άμμιλα, ποός θα πουλήσει το λιμάνι του νησιού για κατασκευή μαρίνας. Και συνεχίζουμε με τα προβλήματατης πυρόσβεσης, της ύδρευσης, της αποχέτευσης, των μεταφορών, της συγκοινωνίας, του οδικού δικτύου, της παράνομης ιχθυοκαλλιέργειας, της αναδάσωσης, των αντιπλημμυρικών έργων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Βέβαια το κείμενο αυτό γράφτηκε μετα τις εκλογές, όπως λέμε "κατόπιν εορτής", με τα γνωστα αποτελέσματα.
Αυτό ακριβώς όμως είναι το σημείοπου πρέπει να θεωρηθεί ως αφετηρία, ως νέο ξεκίνημα, σ'έναν αγώνα διεκδίκησης της αξιοπρέπειας, του λογικά αυτονόητου και της απόλυτης και ανόθευτης ισονομίας, και αναφερόμενος στο τελευταίο θέλω να πώ οτι ο νομος στην Ελλαδα είναι σαν τον ιστό της αράχνης, συλλαμβάνει μόνο τα μικρά και ευάλωτα έντομα.
Θα ήθελα τελειώνοντας να κάνω μια μικρή αναφορά στα ηθικά του Αριστοτέλη, ο οποίος αναφέρει με τρόπο λιτό και διαυγή, πως όταν οι νόμοι λοιτουργούν σωστά έχουν σαν αποτέλεσμα μια ευτυχισμένη κοινωνία.
Ας κοιτάξει λοίπον κάποιος γύρω του να δεί πόση ευτυχία τον περιβάλλει και θα καταλάβει εάν οι νόμοι λειτουργουν σωστά και για ποιούς.

"Τα σέβη μου"

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΟΥΤΗΣ  ( ioannisdaoutis@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails