ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τρία χρόνια φυλάκιση στον Κούρδο που πέταξε παπούτσι κατά του Ερντογάν


Ένας Κούρδος συριακής καταγωγής καταδικάστηκε σήμερα Τετάρτη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών επειδή το Φεβρουάριο είχε πετάξει ένα παπούτσι εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν....

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της Σεβίλλης (νότια Ισπανία), υπήρξε επίσης εναλλακτική επιλογή για απέλαση του κατηγορουμένου από το ισπανικό έδαφος, μια πρόταση που απέρριψε το δικαστήριο επειδή ο κατηγορούμενος εξέφρασε φόβους για αντίποινα, εάν απελαύνονταν στη Συρία.

Ο Χοκμάν Τζόμα, που κρατείτο προσωρινά μετά το περιστατικό, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της «επίθεσης κατά της διεθνούς κοινότητας» και πέραν της ποινής φυλάκισης του επιβλήθηκε και πρόστιμο 408 ευρώ.

Ο 27χρονος Κούρδος συνελήφθη στις 22 Φεβρουαρίου όταν πέταξε ένα παπούτσι εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού τη στιγμή που αυτός εξερχόταν από το δημαρχείο της Σεβίλλης όπου του απονεμήθηκε μία τιμητική διάκριση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε την πρόθεση να τραυματίσει τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά να «προσελκύσει την προσοχή» για την κατάσταση της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails