ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορειται να επικοινωνησετε μαζι μου για οποιοδηποτε σχολιο ή απορια σας στα παρακατω mail :

ioannisrigas@yahoo.gr

ioannisrigas@in.gr



Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ΣΚΥΘΡΩΠΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ...ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!!!

 Από την κρίση της Ελλάδας σε μια άλλη Ευρώπη. Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός της Φρανκφούρτερ Αλγκεμάϊνε της εφημερίδας που εκπροσωπεί το Γερμανικό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.
Το αυγό του φιδιού αρχίζει να σπάει και ο υφ’ έρπων φασισμός αρχίζει να δείχνει το σχήμα του και τα δόντια του στην Ευρώπη.
Δυναμώνει επικίνδυνα  η ακροδεξιά στην Ε.Ε.
Στην Ουγγαρία το φιλοναζιστικό κόμμα από 2,2% που κατείχε το 2006, ανέβασε το ποσοστό του σε 16,7% καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Στην Ολλανδία επίσης η ακροδεξιά από 9 έδρες τις έκανε 24, βγήκε τρίτο κόμμα και ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που πρότεινε να καταργηθούν τα δωρεάν βιβλία στα σχολεία. Και επίσης ένα Βέλγιο έτοιμο να διχοτομηθεί.
Μια άλλη λοιπόν Ευρώπη γεννιέται με φρικτό και ανάλγητο κοινωνικό πρόσωπο.
Όλα αυτά σαν αποτέλεσμα της αχαλίνωτης απληστίας των τραπεζιτών, της πλουτοκρατίας και των διάφορων πολιτικάντηδων που για ίδιον όφελος  ξεχνούν τι ορκίστηκαν  να υπηρετούν, ξεπουλώντας τις πατρίδες και τους λαούς που τους επέλεξαν...





Άλλο ένα μπάλωμα και μια μορφή καπιταλισμού όμοια με έναν αιμοδιψή και θλιβερό Κάιν που θρέφεται με δυστυχία και αίμα και το ίδιο αποδίδει.
Ως άλλος Οιδίποδας γιγαντώθηκε στα σπλάχνα της Ευρώπης και η Ευρώπη ως άλλη Ιοκάστη τον έφερε στον κόσμο και στην συνέχεια εκπορνεύτηκε μαζί του. Το αποτέλεσμα αυτής της αιμομιξίας κυβερνάει αυτό τον πλανήτη.
Στην Γερμανία , στην Βρετανία, στην Γαλλία , στην Ελλάδα μειώνουν τις δαπάνες, για την δημόσια υγεία και την παιδεία, παγώνουν και περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, καταλύουν το κράτος πρόνοιας με την δικαιολογία ότι εκτινάχθηκαν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος. Οι μισθοί όμως δεν αυξήθηκαν ώστε να προκαλέσουν την αύξηση των ελλειμμάτων, άρα άλλοι τα πήραν και άλλοι πληρώνουν.
Ένα άλλο θέμα που έχει πάρει ήδη τον δρόμο του είναι η επιβίωση του ‘ευρώ’. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου το ‘ευρώ’ να αποτελέσει ένα αναμνηστικό νόμισμα πολύ σύντομα. Βέβαια αυτό μένει να αποδειχθεί.
Η Ε.Ε έκανε ένα τραγικό λάθος, δεν θωράκισε το νόμισμά της, όχι μόνο έναντι των κερδοσκόπων αλλά συνειδητά ίσως αγνόησε ή ξέχασε πως τα νομίσματα χρησιμοποιούνται από ανθρώπους για τις συναλλαγές τους. Δεν χρησιμοποιούνται οι άνθρωποι για να έχει ένα νόμισμα μικρή ή μεγάλη αξία.
Αυτοί θεωρούν τους λαούς μετοχές στο χρηματιστήριο. Όποτε θέλουν είμαστε στο φωτεινό καντράν με κάποια τιμή και όποτε θέλουν μας εξαφανίζουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η συνεχώς επεκτεινόμενη αναταραχή σε όλη τη Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι κατά εκατομμύρια απεργούν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γαλλία αλλά και στην Ιταλία και την Ρουμανία όπου αυτή την εβδομάδα ίσως ανατραπεί η κυβέρνηση.
Μόνη ελπίδα οι αντιστάσεις των λαών της Ευρώπης για να ανατραπεί το προσχεδιασμένο φονικό.
Με σηκωμένα τα χέρια, κρατώντας ψηλά το πλακάτ της ψυχής που πάνω θα γράφει μια λέξη «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ». Η οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να βγάλει το μαύρο πανί από τα μάτια της και επιτέλους να δει τι γίνεται μπροστά στα μάτια της.
Τότε θα λέμε τους λαούς ενωμένους και δυνατούς, θα δούμε τον πιο άγριο και αφρίζοντα ποταμό όπου θα πνίξει στο πέρασμά του όλους αυτούς τους μίδες, τους βασιλείς, τους ανόητους που έκαναν το λάθος να θεωρούν τον εαυτό τους διαφορετικό από το ανθρώπινο είδος…

ioannisdaoutis@yahoo.gr     

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο κείμενο, σεμνό, λιτό μα μεστό σε περιεχόμενο και με άποψη πάνω απ' όλλα.
    Προσωπικά, τώρα άρχισα να κατανοώ τους λόγους που ξαφνικά γέμισαν οι χώρες ανά τον κόσμο αστυνομικούς. Αν προσέξετε, θα δείτε μια αστυνόμευση δίχως προηγούμενο, και που μόνο σε χούντες την συναντούσαμε.
    Τα σχεδίαζαν όλλα αυτά δεκαετίες πρίν, και γνώριζαν επίσης καλά την οργή των λαών που θα επακολουθήσει.
    Πήραν λοιπόν τα μέτρα τους.. αυτό έγινε και αυτό συμβαίνει.
    Προσωπικά, πολύ φοβάμαι πως, θα χυθεί πολύ αίμα μια μέρα, και δυστυχώς δεν είναι πολύ μακρυά, και θα είναι αίμα αθώων.
    Αθώων, που το μόνο που ζητούσαν και θα ζητάνε, είναι να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, ήσυχη, ειρηνική και ασφαλείς για το σήμερα το δικό τους και το αύριο των παιδιών τους, τίποτε περισσότερο.
    Μακάρι να βγώ ψεύτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω θα πω οτι δυστηχως εχω φτασει στο σημειο να παρακαλαω να χυθει αιμα...γιατι παντα μαζι με τα χλωρα(πολιτες) θα καουν και τα ξερα(κλεφτες)!!!

    δυστηχως το θεμα ειναι πια παγκοσμιο και οχι ελληνικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περι αντιγραφης...

Related Posts with Thumbnails